orgona_1 img  

 

 

 

 

Mi is az a Hauptwerk orgona? (4)

Ha ennyire jó a Hauptwerk orgona, akkor miért nem ezt használja mindenki?

Leginkább azért nem ezt használja mindenki, mert ez a technika viszonylag ismeretlen, csak most van terjedőben.

Másrészt pedig van egy hátránya, amely sok orgonistát visszariaszt: a Hauptwerk orgona nem olyan kompakt instrumentum, mint egy digitális orgona, amelyen bekapcsolás, regisztrálás után azonnal lehet játszani, hanem használatához számítógépes alapismeretek szükségesek.

Azért ne ijedj meg, nem programozásról van szó, hanem arról, hogy a már (feltehetően) meglévő felhasználó-szintű számítógépes ismereteidre építkezve meg kell tanulnod egy viszonylag bonyolult program használatát, s nem szabad visszariadnod egy kis internetes kutakodástól, fórumok böngészésétől sem.

Kapok-e a tanuláshoz, a kezdeti nehézségek legyűréséhez valami segítséget?

Igen. Egyrészt hivatalosan, a Hauptwerk program, és a hangmintákat előállító cégek honlapjairól, ahonnan nagyon jó, részletes kézikönyvek tölthetők le, illetve a honlapokhoz kapcsolódó fórumok is segítségedre lesznek. Sajnos ezek az anyagok csak angolul érhetőek el, magyar irodalma a Hauptwerknek szinte egyáltalán nincs. De egy kis elszántsággal, szótárazással a lényeget könnyen megértheted.

Másrészt a Hauptwerk felhasználók széles és lelkes táborától is nagyon sok információt és segítséget kaphatsz. Az én kis honlapom is ezt a célt szolgálja.

Itt van az oldal vége!          vissza...    


www.000webhost.com