orgona_1 img  

 

 

 

 

3.4 Milyen hangmintát vegyek?

Néhány jótanács:

Először ismerkedjünk meg az ingyenes hanmintákkal, töltsük le ezeket és használjuk.

Nézzünk körül a forgalmazók honlapjain. Hallgassuk meg a honlapokon található demó felvételeket.

A pcorgan.com oldalon összegyűjtve, rendszerezve megtalálunk szinte valamennyi forgalmazott Hauptwer-hangmintát, külön csoportosítva a szabadon letölthetőeket és a fizetősöket, táblázatos formában, amely összefoglalja a hangminták főbb jellemzőit: a manuál és regiszter számot, a forgalmazó elérhetőségét, a hangminta árát, az egy regiszterre számított fajlagos költséget, a demó verzióban levő esetleges korlátozásokat (erre külön figyeljünk!)

Halgassunk az egyes hangmintákkal minél több felvételt! Ezt megtehetjük a gyártók honlapján. De van egy igazán fantasztikus weboldal, ahol orgonisták játszanak különféle hauptwerk hangmintákon. Érdemes ellátogatni erre a honlapra, nagy élémény.

 Olcsójánosként főleg alacsony árfekvésű hangmintákat vásároltam: Pusztaszabolcsi orgona (karácsonyi kedvezménnyel 45 dollár), Wildervank HW-1 (42.5 EU) (azóta megszünt, ill. ingyenesen letölthetővé vált) és Schantz (most már csak 35 dollár!), mindegyik hangmintával meg vagyok elégedve. Amit viszont megvételre mindenkinek ajánlanék, az a Menesterol és a  Velesovo sample set. Update: évente legalább 20-25 új Hauptwerk orgona jelenik meg, mindenféle árkategóriában.

vissza    


www.000webhost.com