orgona_1 img  

 

 

 

 

2.2 Program (Hauptwerk)

A Hauptwerk program egy folyamatosan fejlesztett, komplex programrendszer, amely az orgonajátékhoz - a valódi "csöves" orgona használatához nagyon hasonló- virtuális környezetet teremt. A program megadja mindazt a segítséget amely az orgonajátékhoz szükséges (az orgona testreszabása, regisztrálások kombinációk beállítása, elmentése stb.). Lehetőséget biztosít az orgonajáték felvételére, összes szolgáltatásának felsorolása meghaladja e honlap kereteit.
Jelenleg a 4.2 verziószámú program tölthető
le. A letöltés ingyenes, Alaphelyzetben a program free változata használaható. A free változat lehetőségei a Grandorguehoz hasonlóak, azzal a különbséggel, hogy kezeli az 1-es verzió fölötti hangmintákat is, de csak azokat, amelyeknél a gyártó jelzi a free Hauptwerk verzióval történő futtatás lehetőségét. A free változat lehetőséget nyújt a basic és advanced verzió kipróbálására, persze ebben nicsen sok köszönet, mivel a 10 másodpercenként felhangzó sipoló hang  a folyamatos játékot lehetetlenné teszi. A basic és az advanced verzió között leginkább a polifóniában, a használható memória méretben és a regiszterek, kezelőszervek programozhatóságában van különbség. (Áruk 250 ill. 600 dollár körül van.)
A fizetős verziók usb-kulccsal (usb-dongle) használhatóak, amelyet a forgalmazó küld el a program megvételét követően. Torrenteken elérhető a crackelt verzió, amely kikapcsolja a free verzió advenced verzióként használatakor jelentkező periódusos sipolást. Így advanced polifóniában játszhatunk, de továbbra is csak a free verzióban is működő hangmintákkal működik együtt a program. Tehát aki kiköt a Hauptwerk program használatánál, annak előbb-utóbb rá kell szánnia magát a legális program megvételére, mert csak akkor válik lehetségessé számára a bármilyen hangmintán történő játék, illetve akkor élvezheti a program által nyújtott összes szolgáltatást.
A 4.2-es verzió minimális hardver igénye 2 GB memória, de saját tapasztalatom szerint 4 GB memória alatt nem érdemes a programmal kísérletezni, ebben az esetben inkább a 3.3-as free, vagy 3.22-es crackelt verziót kell beszerezni, amely a hivatalos oldalról már nem tölthető le, de a Google számára semmi sem lehetetlen...
Megjegyzendő, hogy a program működtetésével kapcsolatban rendkívül sokrétű, szinte minden kérdésre választ adó user manuál-csokor, illetve help áll rendelkezésre (az alap manuál innen tölthető le), és a hozzá kapcsolódó fórumon a moderátorok nagyon készségesek és gyorsan segítenek minden probléma megoldásában.
A Hauptwerk 4.2 program kedvezményes árom Magyarországon is beszerezhető, ugyanitt program-támogatás, Hauptwerk részegységek és komplett megoldások.

vissza          tovább


www.000webhost.com